Solar farm Zuidbroek under construction by ProfiNRG

PROFINRG - VACANCIES

Are you our new
Financial/Project Controller

For the energy transition

Project Controller Utrecht (32-40 uur)

Wij zijn ProfiNRG, één van de leidende en meest succesvolle zonne-energie bedrijven in Nederland. ProfiNRG is reeds meer dan 10 jaar actief met het verkopen, ontwerpen, bouwen en onderhouden van grootschalige zonne-energiesystemen op daken en op land in Nederland. Vanwege de groei en onze verdere nationale en internationale ambities zijn wij op zoek naar een ervaren projectcontroller.

Benieuwd hoe jij vanuit de rol van projectcontroller hieraan kan bijdragen? Lees dan verder.

Word jij de gedreven sparringpartner voor de projectmanagers? Kun jij met jouw kennis en ervaring de projecten van ProfiNRG optimaliseren en actief sturen op resultaten? Dan ben jij de nieuwe projectcontroller waar wij naar op zoek zijn.

Als projectcontroller bij ProfiNRG krijg je de kans om daadwerkelijk impact te hebben en jezelf verder te ontwikkelen. Je speelt dan ook een essentiële rol in de positieve transformatie van alle zonne-energie projecten. Dagelijks spar je met de verschillende projectteams over de realisatie van nieuwe of lopende projecten welke verdeeld zijn tussen jou en je collega projectcontroller. Als schakel tussen finance en business opereer je op het snijvlak van beide werelden. Door jouw interactie met diverse teams binnen de organisatie is deze functie dynamisch en gevarieerd, waardoor het werk uitdagend en leuk is. Wij zoeken dan ook een financieel talent die graag in een complexe projectenorganisatie actief wil zijn. Je rapporteert aan de Manager Finance & Control. De functie is voor 32-40 uur per week waarbij je werkt vanuit ons kantoor in Utrecht. Hybride werken is uiteraard mogelijk.

Werkzaamheden:

 • Je volgt de relevante interne en externe ontwikkelingen in het vakgebied en interpreteert de consequenties daarvan voor de financiële sturing van projecten;
 • Daarnaast bewaak je de gemaakte afspraken met, zowel interne als externe, opdrachtgevers en leveranciers;
 • Ook vertaal je de projecten naar een (geïntegreerde meerjaren) begroting en budgetten als leidraad voor het monitoren en toetsen van alle ontwikkelingen;
 • Tevens identificeer je risico’s van de nieuwe en lopende projecten en werk je samen met de projectteams om effectieve maatregelen te nemen ter beheersing van de risico’s;
 • Daarbij stuur je ook projecten effectief bij op resultaat, efficiency en risicobeheersing;
 • Verder ben je verantwoordelijk voor een correcte, accurate en volledige maandafsluiting van de projecten volgens de Percentage of Completion methode (PoC)
 • Tot slot ben je een kritische sparringpartner voor projectverantwoordelijken met betrekking tot risicobeheersing en het behalen van projectresultaten.

 
What do we ask of you?

 • Je beschikt over een opleiding Bedrijfseconomie of Accountancy op minimaal HBO niveau;
 • Minimaal 5-10 jaar ervaring in projectcontrol functies, bij voorkeur in een technische projectomgeving (bouw & infra, olie & gas, energie, etc.);
 • Good command of Dutch and English both written and oral;
 • Daarnaast is ervaring met Afas een pré.
 • Tevens vind je het leuk om in een dynamische projectenomgeving te werken waarbij geen enkele dag hetzelfde is. Je bent gericht op samenwerken, betrokkenheid en het regelen van zaken.
 • Tot slot ben je ondernemend, energiek, pragmatisch, hands on, zelfstandig en analytisch sterk.


An employer who listens to you
As an employer, we also want to make a positive difference. For our employees, for you and for a sustainable world. The success of our company depends on the passion and commitment of our employees. Together, we ensure a positive, open, ambitious and pragmatic corporate culture in which everyone feels at home and can use his or her abilities to the full. Entrepreneurship, personal development and advancement are given plenty of room in our company, in addition to a competitive salary.

Interesse en/of wil je meer informatie?
Stuur dan je vraag, een korte motivatie en/of je CV naar hr@profinrg.nl.

Acquisition regarding the above vacancy is not appreciated.

photo accompanying vacancy

Contact

Are you interested in this position? Then send a short motivation and your CV to hr@profinrg.nl.

For more information about this position, please contact Honoré Beurze at +030-2658512