FuseGuard

Investeren in Zonnepanelen nog interessanter dankzij FuseGuard

Dankzij de FuseGuard van ProfiNRG kunnen veelverbruikers nu nog meer stroom opwekken met zonnepanelen op een kleinverbruikersaansluiting (tot 3 x 80 Ampère). Het is ontwikkeld voor (agrarische) bedrijven die veel stroom afnemen op hun aansluiting en deze stroom (vanaf 25 juli 2013) onbeperkt mogen salderen. Dankzij de FuseGuard hoeven kleinverbruikers hun aansluiting niet te verzwaren, wanneer er een groot PV-systeem wordt geïnstalleerd. Het stroomgebruik wordt gemeten en -wanneer het nodig is-  wordt het vermogen van de omvormers geregeld zodat het teruggeleverde vermogen niet boven het vermogen van de aansluiting uitkomt.

Hoe werkt de FuseGuard in de praktijk?

Fuseguard

Jan van den Heuvel uit Woudenberg bouwde in 2012 een nieuwe pluimveestal. Het bedrijf heeft een stroomverbruik van 85.000 kWh per jaar, op een aansluiting van 3×80 Ampère. Van den Heuvel wilde een PV-systeem dat in het volledige verbruik zou voorzien. Een belangrijk deel van het stroomverbruik vindt plaats op zonnige, warme dagen (ventilatie). Uit metingen bleek een continue belasting van circa 3×30 Ampere. Theoretisch zou deze belasting bij het vermogen van de hoofdaansluiting kunnen worden opgeteld waardoor een PV systeem van 3×110 Ampère zou kunnen worden geïnstalleerd:  ofwel  circa 91.000 Wattpiek aan panelen. Echter zonder aanvullende maatregelen is er een voortdurend risico dat de hoofdzekering afslaat.

De FuseGuard van ProfiNRG biedt een oplossing. Wanneer op zonnige momenten de leglijnen en de ventiloren uitschakelen, worden de omvormers direct terug geregeld zodat de zonnepanelen nog maximaal 3×80 Ampere op de hoofdaansluiting leveren. Bij toename van de belasting (het aanschakelen van stroomverbruikers) wordt het vermogen van de omvormers direct weer opgevoerd. Op deze manier leveren de zonnepanelen altijd de optimale opbrengst, en wordt het totale jaarverbruik opgewekt.

De FuseGuard kan worden toegepast op alle typen aansluitingen. De box is beschikbaar voor de omvormers van SMA en Huawei.

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op via info@profinrg.nl of bel 030-26585.