FuseGuard

Investeren in Zonnepanelen nog interessanter dankzij FuseGuard

Voor grootverbruikers
De FuseGuard is uitermate geschikt om bij een grootverbruikers aansluiting en SDE-subsidie veel meer paneelvermogen te installeren, zonder dat de hoofdzekeringen doorsmelten. Het houdt maximaal rekening met het eigen verbruik van de installatie. Hierdoor wordt er veel meer vermogen opgewekt, zonder te veel te betalen voor de capaciteit van de netaansluiting. Dankzij de FuseGuard hoeven gebruikers hun aansluiting niet altijd te verzwaren of maar beperkt te verzwaren, wanneer er een groot PV-systeem wordt geïnstalleerd. De FuseGuard meet het stroomgebruik en regelt, wanneer nodig, het vermogen van de omvormers. Zo komt het terug geleverde vermogen nooit boven de capaciteit van de aansluiting uit.

Hoe werkt de FuseGuard in de praktijk?

In de praktijk is de 3x250Amp. netaansluiting vaak de goedkoopste “grote aansluiting” die gerealiseerd kan worden, zonder aankoop of huur van een dure nettrafo. Bij deze 250Amp. kan met een eigen verbruik van bijv. 125Amp. in totaal 375Amp. worden opgewekt. Door het gebruik van de FuseGuard is een netverzwaring niet nodig, waardoor enkele tienduizenden euro’s bespaard kunnen worden.

De FuseGuard biedt de oplossing voor zonnige dagen

Wanneer op zonnige momenten het eigen verbruik wegvalt, worden de omvormers direct terug geregeld. Zodat de zonnepanelen bijvoorbeeld nog max. 3x250 Ampère op de hoofdaansluiting leveren. Bij toename van de belasting (het aanschakelen van stroomverbruikers) wordt het vermogen van de omvormers direct weer opgevoerd. Op deze manier leveren de zonnepanelen altijd de optimale opbrengst en wordt de totale SDE-hoeveelheid beschikte kWh’s opgewekt. De FuseGuard past op alle typen netaansluitingen en is beschikbaar voor alle omvormers van Huawei.

De FuseGuard kan ook bij trafostations worden toegepast tot en met 3x5000Amp. Hierbij wordt er dus een groter PV vermogen geïnstalleerd in relatie met het eigen verbruik van de bestaande installatie.

Zonnepanelen i.c.m. met windmolens
Wilt u het opgewekte vermogen van een nieuw PV-systeem terugvoeden op het net via een bestaande trafo van de windmolens?
Ook hier komt de FuseGuard goed van pas. Meer info vind u hier.

 

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op via info@profinrg.nl of bel 030-2658512.