Jinko Solar is één van de grootste spelers op de PV-wereldmarkt. Het bedrijf is opgericht in 2006 en begon met de productie van silicium ingots in Shangrao. In 2009 namen ze de cel en paneelproductie van Sunvalley Energy Application Technology in Haining over.

De voordelige panelen van Jinko worden uitvoerig getest en gekeurd. Zo zijn er in elk stadium van de productieketen effectieve kwaliteitscontroles, van silicium tot het uiteindelijke assembleren van de panelen. Alle panelen hebben een hoge zout, vocht en ammoniak weerstand. Het is ook niet voor niets dat deze panelen op het hoofdkantoor van testblad Photon liggen. Vanaf Q4 2013 worden de Jinko panelen gegarandeerd PID-vrij geleverd (Eagle-serie). Jinko staat in de Tier1 lijst van Bloomberg. Hierin wordt o.a. de financiële stabiliteit van producenten bekeken aan de hand van enkele criteria.

Jinko panelen met chips van Maxim Integrated
ProfiNRG verkoopt ook zonnepanelen van Jinko met Maxim Integrated Power Optimalisatie.Deze panelen worden per cel-string van 20 cellen geoptimaliseerd middels een chip van Maxim Integrated. Deze chip werkt als MPP-tracker. Daarnaast kunnen de Jinko – Maxim panelen aangesloten worden op alle types omvormers. Wanneer één cel van het paneel in de schaduw ligt, zorgt de chip ervoor dat de overige 19 cellen in de cel-string alsnog optimaal presteren. Maxim technologie vervangt de noodzaak voor bypass-diodes door het elimineren van hot spots en het minimaliseren van de impact van vermogensdegradatie. Zo wordt de technologie steeds geavanceerder. Van optimalisatie per string panelen, naar optimalisatie per paneel, naar optimalisatie per 20 cellen.

Jinko - Maxim