PROFiNRG – INNOVATIE

Innovatieve

oplossingen

CABLE POOLING

Heeft u reeds een windinstallatie en overweegt u ook een zonne-installatie te realiseren? Of denkt u aan het realiseren van een gecombineerde zonne- en windinstallatie? Dan komen wij graag in contact met u. De combinatie zon en wind betekent een groot voordeel in kosten, omdat in veel gevallen gebruik gemaakt kan worden van dezelfde netaansluiting, bekabeling en transformator (cable pooling). Een ander voor- deel van de combinatie zon en wind op dezelfde aansluiting is dat er geen beperkende bepalingen van netwerkbeheerders zijn. Mocht er een probleem met netcongestie zijn dan heeft dat geen effect op de toekenning van subsidie.

WATERSTOF

De unieke eigenschappen van waterstof zijn onder andere dat zowel de productie als het verbruik geheel CO2 vrij kan en het voor een lange tijd opgeslagen kan worden zonder energie- verlies. Daarnaast kan het via de bestaande gasinfrastructuur getransporteerd kan worden. Groene waterstof kan gemaakt worden door met groene stroom water (H2O) te splitsen in waterstof (H2) en zuurstof (O2). Vervolgens kan het als gas worden gebruikt in ketels, als grondstof gebruikt worden in de industrie, of terug worden omgezet in elektriciteit middels een brandstofcel.

KASSEN

Een kas heeft een constructie die in de basis niet bedacht is om er een PV-systeem op te leggen. ProfiNRG heeft een innovatief montagesysteem ontwikkeld, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de aanwezige constructie. Het glas wordt verwijderd en de zonnepanelen worden in het door ons ontwikkelde profielsysteem geschoven, dat op de bestaande roeven wordt gemonteerd. Dit zorgt voor een degelijke constructie, waarvan de bouwkosten heel gunstig uitvallen.