ERKEND ZONNEKEUR INSTALLATEUR

Ruim 10 jaar ervaring in
zonnestroom-systemen!

Wij zijn een leidende bouwer en O&M-partij voor grootschalige zonne-energie installaties vanaf 500kWp. Wij hebben reeds meer dan 1.500 zonne-energie installaties ontworpen en gerealiseerd met een totaalvermogen van ruim 250 MW.

energietransitie

Wat is waterstof (H2)?

De unieke eigenschappen van H2 zijn onder andere dat zowel de productie als het verbruik geheel CO2 vrij kan, en dat het voor een lange tijd opgeslagen kan worden zonder energieverlies. Waterstof is ‘Groen’ als het gemaakt is door met ‘groene energie’ water (H2O) te splitsen in waterstof (H2) en zuurstof (O2). Vervolgens kan de groene waterstof worden gebruikt in gasketels, als grondstof gebruikt worden in de industrie, of terug worden omgezet in elektriciteit middels een brandstofcel. ProfiNRG concentreert zich op toepassingen van waterstof ten behoeve van transport en mobiliteit.

Intern transport

Stel u heeft een magazijn en u wilt uw intern transport elektrificeren, dan wilt u liefst zoveel mogelijk gebruik maken van uw eigen opgewekte energie. Dit kunt u doen door de opgewekte energie te  gebruiken voor het laden van de accu’s van heftrucks, of voor de productie van ‘waterstof’ voor heftrucks die hierop kunnen rijden.

Voor grote distributiecentra (met meer dan 75 heftrucks) zijn er belangrijke voordelen van deze heftrucks:

  • Groot eigen verbruik zonne-installatie
  • Kort en gemakkelijk tanken
  • Schone uitstoot
  • Goede actieradius, ook bij lage temperatuur
  • Geen ruimte nodig voor opladen en/of wisselen van batterijen
  • Goede business case

ProfiNRG ontwerpt, realiseert en onderhoudt uw waterstoftankstation met eigen waterstofproductie!

mobiliteit waterstof

Extern transport

Indien u gebruik wilt maken van uw opgewekte energie voor uw auto’s of vrachtauto’s, kunt u dit op verschillende manieren doen. U kunt het gebruiken voor het opladen van de accu’s van deze voertuigen, of u kunt het gebruiken voor de productie van waterstof voor de voertuigen die hierop rijden. Het gebruik van H2 heeft hierbij als voordeel dat uw voertuig binnen enkele minuten vol getankt kan worden met een grote hoeveelheid duurzame energie.

ProfiNRG biedt verschillende opties aan voor de realisatie van uw eigen tankstation met lokale waterstofproductie. Dit kan variëren van de grootte van een tankstation voor een beperkt aantal auto’s, tot aan een publiek tankstation.

Interesse?

Bent u op benieuwd naar meer informatie over H2 systemen bij u thuis of in uw productieproces? Neem dan contact op met Berend Schols via waterstof@profinrg.nl. Kijk ook eens op onze LinkedIn-pagina, hier wordt regelmatig nieuwe content over dit onderwerp geplaatst.