Storing

Om een storing adequaat op te lossen adviseren wij om PV installaties altijd aan te sluiten op het internet. Zodoende kunt u op afstand al een probleemanalyse doen en een eventuele servicemonteur goed voorbereid op pad sturen. Daarnaast heeft elke omvormer een handleiding met daarin een lijst met storingen en uitleg. De handleidingen kunt u hier vinden.

Meest voorkomende storingen

Het is belangrijk om te beseffen dat de meeste storingen ontstaan door een fout aan de DC of AC zijde. Een zorgvuldige installatie verkleint daarom de kans op storingen in de toekomst. De twee belangrijkste aandachtspunten zijn:

  1. Isolatiefout

De meest voorkomende storing aan de DC zijde is de isolatiefout. De oorzaak is meestal vocht in de stekkers of beschadigde bekabeling. Zorg daarom dat u de stekkers altijd volledig aandraait met het daarvoor bestemde gereedschap en voorkom dat kabels bekneld of over scherpe randen aangelegd worden. Om de fout op te lossen, zult u de strings moeten doormeten en in de string met een te lage isolatieweerstand op zoek moeten gaan naar de oorzaak.

  1. Aansluiting op de meterkast

Bij het aansluiten van een omvormer op de meterkast is het van belang om de juiste kabeldikte en beveiliging toe te passen. Deze zijn afhankelijk van het type omvormer en de afstand van de omvormer tot de meterkast. Indien gewenst kunnen wij u hier over adviseren.

Heeft u te maken met een onduidelijke storing waarbij de monitoring en handleiding geen uitkomst bieden, neem dan contact met ons op via 030-265 8512 of service@profinrg.nl.