ProfiNRG ontwerpt en levert waterstofsystemen voor diverse markten. Van losse onderdelen tot complete waterstofsystemen inclusief installatie voor bij u thuis of voor uw productieproces. Lees hier meer informatie over waterstof.

In het onderstaand schema ziet u de productie en het gebruik van waterstof. De waterstof wordt door een electrolyser gemaakt door, met behulp van elektriciteit, water om te zetten in waterstof. Deze kan opgeslagen of direct gebruikt worden voor toepassing in de 3 verschillende scenario’s.

Scenario 1:

In dit scenario wordt de opgeslagen waterstof gebruikt om uw huis of uw bedrijf via een brandstofcel van elektriciteit te voorzien. Op deze manier wordt de waterstof gebruikt als batterij voor seizoensopslag van elektriciteit. De warmte die in de brandstofcel (Fuel Cell) vrijkomt bij de omzetting van waterstof kan gebruikt worden voor verwarming van uw huis of bedrijf.

Scenario 2:

In scenario 2 wordt de opgeslagen waterstof gebruikt om te verbranden in een waterstof CV ketel. Bij de verbranding van waterstof komt geen CO2 vrij. Op deze manier wordt de waterstof gebruikt als vervanger van aardgas. Dit is geschikt voor woningen die hoge temperatuurwarmte vragen en waar een warmtepomp geen oplossing biedt, bijvoorbeeld doordat de woning slecht te isoleren is.

Scenario 3:

In scenario 3 wordt de waterstof bijgemengd in een bestaande ketel. Op deze manier kunt u een stap zetten in het reduceren van de CO2 uitstoot door uw huis of bedrijf, zonder dat het nodig is om de ketel te vervangen.

Bent u op benieuwd naar meer informatie over waterstofsystemen bij u thuis of in uw productieproces? Neem dan contact op met Berend Schols via waterstof@profinrg.nl. Kijk ook eens op onze LinkedIn-pagina waar regelmatig nieuwe content over dit onderwerp wordt geplaatst.

Terugbelverzoek

Meer weten over waterstof? Laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.