Sie möchten mehr über ProfiNRG erfahren?

Auf dieser Website finden Sie viele Informationen über uns und unsere grüne Strategie. Wenn Ihre Fragen nach dem Besuch der Website unbeantwortet bleiben, kontaktieren Sie uns bitte über die unten stehende E-Mail-Option.

Minister Jetten publiceert kamerbrief netcongestie

kamerbrief netcongestie

Vorige week publiceerde minister Jetten de Kamerbrief ‘Voortgang Aanpak Netcongestie’. Net als de minister erkent Holland Solar dat netcongestie een groot en complex probleem is. Wij zien ruimte voor verbeteringen op de volgende gebieden:

  • Versnelde implementatie van congestiemanagement:
    Congestiemanagement biedt voordelen voor de zonne-energiesector omdat hierdoor meer ruimte op het net wordt gecreëerd, waardoor meer partijen aangesloten kunnen worden.
  • Duidelijke informatievoorziening:
    Er is behoefte aan concrete informatie over de beschikbare capaciteit (met onderbouwing), het perspectief op transportcapaciteit, de ontwikkeling van de wachtrij. Dit biedt ondernemers en projectontwikkelaars de benodigde duidelijkheid en vooruitzichten.
  • Transparantie over beschikbaar vermogen per regio:
    Door projectontwikkelaars inzicht te geven in de beschikbare netcapaciteit per regio kunnen zij gerichter aanvragen indienen, waardoor de wachtrij wordt opgeschoond. Hoewel de nieuwe netcapaciteitskaart van Netbeheer Nederland een goede eerste aanzet is, ziet Holland Solar nog verbeterpunten. Op veel plekken is deze kaart niet accuraat omdat bepaalde gebieden al als ROOD gemarkeerd worden terwijl TENNET nog bezig is met zijn congestieonderzoek.

Door congestiemanagement vaker toe te passen en met zonne-energie installaties die regelbaar vermogen bieden is een deel van het capaciteitsgebrek van het net op te lossen.

Lesen Sie hier. de volledige kamerbrief.

 

Wilt u ook verduurzamen? ProfiNRG heeft de juiste kennis en ervaring om u hierover advies te geven. Bel voor meer informatie naar 030 – 341 0990 oder per E-Mail an sales@profinrg.nl.

 

Quelle: Holland Solar

Lesen Sie hier. meer over netcongestie.

 

Teilen: