Want to know more about ProfiNRG?

On this website, you will find a lot of information about us and our green strategy. If your questions remain unanswered after viewing the site, please contact us using the e-mail option below.

Minister Jetten publiceert kamerbrief netcongestie

kamerbrief netcongestie

Vorige week publiceerde minister Jetten de Kamerbrief ‘Voortgang Aanpak Netcongestie’. Net als de minister erkent Holland Solar dat netcongestie een groot en complex probleem is. Wij zien ruimte voor verbeteringen op de volgende gebieden:

  • Versnelde implementatie van congestiemanagement:
    Congestiemanagement biedt voordelen voor de zonne-energiesector omdat hierdoor meer ruimte op het net wordt gecreëerd, waardoor meer partijen aangesloten kunnen worden.
  • Duidelijke informatievoorziening:
    Er is behoefte aan concrete informatie over de beschikbare capaciteit (met onderbouwing), het perspectief op transportcapaciteit, de ontwikkeling van de wachtrij. Dit biedt ondernemers en projectontwikkelaars de benodigde duidelijkheid en vooruitzichten.
  • Transparantie over beschikbaar vermogen per regio:
    Door projectontwikkelaars inzicht te geven in de beschikbare netcapaciteit per regio kunnen zij gerichter aanvragen indienen, waardoor de wachtrij wordt opgeschoond. Hoewel de nieuwe netcapaciteitskaart van Netbeheer Nederland een goede eerste aanzet is, ziet Holland Solar nog verbeterpunten. Op veel plekken is deze kaart niet accuraat omdat bepaalde gebieden al als ROOD gemarkeerd worden terwijl TENNET nog bezig is met zijn congestieonderzoek.

Door congestiemanagement vaker toe te passen en met zonne-energie installaties die regelbaar vermogen bieden is een deel van het capaciteitsgebrek van het net op te lossen.

Read here. de volledige kamerbrief.

 

Wilt u ook verduurzamen? ProfiNRG heeft de juiste kennis en ervaring om u hierover advies te geven. Bel voor meer informatie naar 030 – 341 0990 or e-mail sales@profinrg.nl.

 

Source: Holland Solar

Read here. meer over netcongestie.

 

Sharing: