Bent u op zoek naar meer informatie over waterstof bij u thuis of in uw productieproces? ProfiNRG levert het totale spectrum van losse onderdelen tot complete waterstofsystemen inclusief installatie voor bij u thuis of voor uw productieproces.

Waterstof

Waterstof wordt al tientallen jaren in grote hoeveelheden door de mensheid gebruikt. Zo was het onderdeel van het vroegere stadsgas, dat in de jaren zestig werd vervangen door aardgas. Waterstof kent een enorme belangstelling, doordat productie en verbruik geheel CO2 vrij kan. De term 'waterstof' staat dan ook 182 keer in het klimaatakkoord. Waterstof wordt gemaakt door water (H2O) te splitsen in waterstof (H2) en zuurstof (O2). Vervolgens kan het als gas worden gebruikt in ketels, of terug worden omgezet in elektriciteit.

Systeemonderdelen

Bent u op zoek naar een electrolyser, brandstofcel, waterzuiveringssysteem, compressor, installatiekast of andere onderdelen van een waterstofsysteem, kijk dan bij onze ‘waterstofproducten’.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact op via waterstof@profinrg.nl.

Waterstofsystemen

ProfiNRG ontwerpt en levert waterstofsystemen voor diverse markten. Door een modulaire opbouw kunnen we ons systeem aan elke situatie aanpassen. Daarbij zijn we flexibel in het eindgebruik van de waterstof en gaan we slim om met de warmte uit het systeem. Zo kunnen we het inzetten om uw woning (voor zowel elektriciteit als gas) off-grid en CO2-emissievrij te maken. Ook kunnen we het als vervanger van aardgas gebruiken voor productieprocessen waarbij veel (hoge temperatuur) warmte nodig is. Door het op deze manier toe te passen kunnen we het verbruik van aardgas verminderen en CO2 uitstoot voorkomen.

In het bovenstaande schema ziet u de productie en het gebruik van waterstof. De waterstof wordt door een electrolyser gemaakt door, met behulp van elektriciteit, water om te zetten in waterstof. Deze kan opgeslagen of direct gebruikt worden voor toepassing in de 3 verschillende scenario’s. Meer informatie over deze scenario's vindt u onder 'waterstofsystemen'.

Neem voor meer informatie contact op met Berend Schols via waterstof@profinrg.nl. Kijk ook eens op onze LinkedIn-pagina waar regelmatig nieuwe content over dit onderwerp wordt geplaatst.

Terugbelverzoek

Meer weten over waterstof? Laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
#energietransitie #waterstofsystemen #H2 #zelfvoorzienend #onafhankelijk #batterij #opslag #brandstofcel #watertank #CO2 vrij #elektrolyser #bij u thuis #in uw productieproces #