Wat is waterstof (H2)?

De unieke eigenschappen van H2 zijn onder andere dat zowel de productie als het verbruik geheel CO2 vrij kan, en dat het voor een lange tijd opgeslagen kan worden zonder energieverlies. Waterstof is ‘Groen’ als het gemaakt is door met ‘groene energie’ water (H2O) te splitsen in waterstof (H2) en zuurstof (O2). Vervolgens kan de groene waterstof worden gebruikt in gasketels, als grondstof gebruikt worden in de industrie, of terug worden omgezet in elektriciteit middels een brandstofcel. ProfiNRG concentreert zich op toepassingen van waterstof ten behoeve van transport en mobiliteit.

Waterstof-Intern-Transport

Intern transport

Stel u heeft een magazijn en u wilt uw intern transport elektrificeren, dan wilt u liefst zoveel mogelijk gebruik maken van uw eigen opgewekte energie. Dit kunt u doen door de opgewekte energie te  gebruiken voor het laden van de accu’s van heftrucks, of voor de productie van ‘waterstof’ voor heftrucks die hierop kunnen rijden.

Voor grote distributiecentra (met meer dan 75 heftrucks) zijn er belangrijke voordelen van deze heftrucks:

  • Groot eigen verbruik zonne-installatie
  • Kort en gemakkelijk tanken
  • Schone uitstoot
  • Goede actieradius, ook bij lage temperatuur
  • Geen ruimte nodig voor opladen en/of wisselen van batterijen
  • Goede business case

ProfiNRG ontwerpt, realiseert en onderhoudt uw waterstoftankstation met eigen waterstofproductie!

Extern transport

Indien u gebruik wilt maken van uw opgewekte energie voor uw auto’s of vrachtauto’s, kunt u dit op verschillende manieren doen. U kunt het gebruiken voor het opladen van de accu’s van deze voertuigen, of u kunt het gebruiken voor de productie van waterstof voor de voertuigen die hierop rijden. Het gebruik van H2 heeft hierbij als voordeel dat uw voertuig binnen enkele minuten vol getankt kan worden met een grote hoeveelheid duurzame energie.

ProfiNRG biedt verschillende opties aan voor de realisatie van uw eigen tankstation met lokale waterstofproductie. Dit kan variëren van de grootte van een tankstation voor een beperkt aantal auto’s, tot aan een publiek tankstation.

Waterstof-mobiliteit
Luco

Spreekt onze oplossing u aan

Interesse?

Neem dan contact op met onze afdeling Verkoop
via +0302658512 of mail naar sales@profinrg.nl.
We denken graag met u mee in slimme oplossingen.
Volg ons ook op LinkedIn