Groepsfoto in Senegal

PROFINRG – MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

Professioneel in
zonne-energie

Ons doel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Nederland moet voor 2030 de uitstoot van het broeikasgas CO2 terugdringen. Om dit doel te bereiken houden we hier bij ProfiNRG rekening mee, op de volgende gebieden:

Bedrijfsvoering

ProfiNRG zet zich sinds haar oprichting in voor duurzaam ondernemen door het vinden van evenwicht tussen de economische ontwikkelingen (profit), de bescherming van het milieu (planet) en het dragen van verantwoordelijkheid richting onze medewerkers en de maatschappij (people). ProfiNRG heeft sinds 2018 het ISO14001 certificaat.

Bedrijfspand

Sinds we ons huidige pand in 2017 betrokken hebben we doorlopend verbeteringen op gebied van CO2 uitstoot en energiebesparing doorgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn:


 • Alle TL zijn vervangen door LED verlichting
 • De dakrenovatie en het aanbrengen van dakisolatie
 • De PV-systeem op dak
 • De warmtepomp is geinstalleerd
 • Al het glas is vervangen door HR++ glas

Duurzame mobiliteit

We proberen de vervoersbewegingen zoveelmogelijk te beperken. Daarnaast stellen we eisen aan de transporteurs en houden bij ons inkoopbeleid van nieuwe auto’s rekening met uitstoot. Voorbeelden hiervan zijn:


 • Indien mogelijk, direct op project leveren
 • Het verzamelen van ritten in zelfde regio
 • Carpoolen
 • Het stimuleren van nieuwe rijden
 • Euro 5, en 6 verplicht
 • Het stimuleren van OV en fiets voor
  woon-werkverkeer

Ons doel is de kostprijs van zonnestroom zover omlaag te brengen, dat we uiteindelijk zonder subsidie PV-systemen kunnen bouwen voor onze klanten.
vacature foto
instructie waterstof

Volg ons op LinkedIn

ProfiNRG

Maatschappelijk betrokken

Wij geloven dat zonne-energie installaties, in combinatie met (waterstof)opslagsystemen, een doorslaggevende bijdrage kunnen leveren aan een CO2-neutrale energievoorziening. Ons doel is om de kostprijs van zonnestroom zover omlaag te brengen dat we uiteindelijk zonder subsidie PV-systemen kunnen bouwen voor onze klanten.

Inmiddels hebben wij voor meer dan 300 MWp aan zonne-energie installaties geïnstalleerd. Wij investeren continu in innovatieve oplossingen en geloven in samenwerking en kennisdeling om de energie-transitie richting een fossielvrije maatschappij te versnellen.

Naast onze commerciële projecten hebben wij vanaf het begin onze maatschappelijke verantwoordelijkheid gepakt, bijvoorbeeld door de realisatie van zonne-energie projecten in Afrika, en door onze innovaties op het vlak van CO2-vrije opslag technieken zoals waterstof.

Zonnepanelen zonnepark Duurkenakker
Electrolyser aansluiten op waterstof project

Ons doel is de kostprijs van zonnestroom zover omlaag te brengen,
dat we uiteindelijk zonder subsidie PV-systemen kunnen bouwen voor onze klanten.