Groepsfoto in Senegal

PROFINRG – MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN 

Professioneel in
zonne-energie

Ons streven

Een duurzame toekomst met zonne-energie

De energietransitie heeft topprioriteit. Net als u streven wij naar een duurzame toekomst. Daarom zetten wij onze technische kennis en slimme innovaties in op het installeren van grootschalige zonnestroominstallaties.

Om de Europese doelstellingen uit het Energieakkoord voor Nederland te realiseren is het gebruik van zonne-energie onmisbaar. ProfiNRG werkt hier op een aantal manieren aan mee:

Het realiseren van een duurzame toekomst staat bovenaan onze agenda. Net als u hebben ook wij een diepgaand streven naar een wereld waarin duurzaamheid centraal staat. Daarom zetten wij al onze technische kennis en slimme innovaties in om grootschalige zonnestroominstallaties te realiseren.

Om de Europese doelstellingen van het Energieakkoord voor Nederland te verwezenlijken, is zonne-energie onmisbaar. ProfiNRG draagt hier op verschillende manieren aan bij:

Bedrijfsvoering

Sinds onze oprichting streven we naar duurzaam ondernemen door:
1. Het vinden van een balans tussen economische groei (profit);
2. Het beschermen van het milieu (planet);
3. Het nemen van verantwoordelijkheid voor onze medewerkers en de samenleving (people).

Sinds 2018 zijn we ISO14001-gecertificeerd.

Bedrijfspand

We blijven voortdurend verbeteringen doorvoeren aan ons bedrijfspand om onze CO2-uitstoot te verminderen en energie te besparen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
• De vervanging van alle TL-lampen door LED-verlichting
• Dakrenovatie en dakisolatie
• Een PV-systeem op het dak
• De installatie van een warmtepomp
• Vervanging van al het glas door HR++ glas

Duurzame mobiliteit

We zetten in op duurzame mobiliteit door transportbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast stellen we eisen aan transporteurs en houden we bij ons inkoopbeleid voor nieuwe auto's rekening met de uitstoot. Enkele voorbeelden hiervan zijn:


  • Indien mogelijk directe levering op locatie
  • Het bundelen van ritten in dezelfde regio
  • Carpoolen
  • Het stimuleren van nieuwe rijden
  • Vereiste Euro 5 en 6 normen voor voertuigen
  • Het stimuleren van OV en fiets voor
    woon-werkverkeer

Ons doel is de kostprijs van zonnestroom zover omlaag te brengen, dat we uiteindelijk zonder subsidie PV-systemen kunnen bouwen voor onze klanten.
vacature foto
instructie waterstof

Volg ons op LinkedIn

ProfiNRG

Maatschappelijk betrokken

Wij geloven dat zonne-energie installaties, in combinatie met (waterstof)opslagsystemen, een doorslaggevende bijdrage kunnen leveren aan een CO2-neutrale energievoorziening. Ons doel is om de kostprijs van zonnestroom zover omlaag te brengen dat we uiteindelijk zonder subsidie PV-systemen kunnen bouwen voor onze klanten.

Inmiddels hebben wij voor meer dan 300 MWp aan zonne-energie installaties geïnstalleerd. Wij investeren continu in innovatieve oplossingen en geloven in samenwerking en kennisdeling om de energie-transitie richting een fossielvrije maatschappij te versnellen.

Naast onze commerciële projecten zijn wij vanaf het begin maatschappelijk betrokken en hebben wij onze verantwoordelijkheid genomen, bijvoorbeeld door de realisatie van zonne-energie projecten in Afrika, en door onze innovaties op het vlak van CO2-vrije opslag technieken zoals waterstof.

Zonnepanelen zonnepark Duurkenakker
Electrolyser aansluiten op waterstof project

Ons doel is de kostprijs van zonnestroom zover omlaag te brengen,
dat we uiteindelijk zonder subsidie PV-systemen kunnen bouwen voor onze klanten.