batterijen batterijsysteem batterijopslag Containers opslag

Beheer uw eigen energievoorziening

Ontdek de kracht van energieopslag

Grootschalige batterijsystemen bieden de mogelijkheid om energie op te slaan en te gebruiken wanneer u dat wilt, zelfs van hernieuwbare bronnen. Deze batterijen dragen bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot van traditionele energiebronnen zoals kolen- en gascentrales. Batterijsystemen vormen daardoor een duurzame energieoplossing die een cruciale rol speelt in de energietransitie.

ProfiNRG staat voor u klaar om uw energiebeheer te optimaliseren met hoogwaardige batterijsystemen, zonnepanelen en energiebeheersystemen. Laat ons u helpen uw energiedoelen te realiseren en uw ecologische voetafdruk te verkleinen!

Voor lithiumbatterijen en -accu’s gelden de veiligheidsrichtlijnen PGS 37-1 en PGS 37-2. ProfiNRG voldoet aan beiden.

10 redenen voor energieopslag bij netcongestie

Bij netcongestie, wanneer het elektriciteitsnet overbelast raakt, komt energieopslag in actie als de redder in nood. Hier zijn 10 redenen waarom energieopslag de sleutel is tot het aanpakken van dit probleem:

 1. Netstabiliteit: Onze energieopslagsystemen reageren razendsnel op schommelingen in de elektriciteitsvraag en -aanbod, waardoor het net stabiel blijft.
 2. Pieken opvangen: Tijdens periodes van hoge energievraag bieden onze batterijen extra stroom om piekbelastingen op te vangen, waardoor overbelasting van het net wordt voorkomen.
 3. Gelijke belasting: Onze systemen slaan energie op wanneer de vraag laag is en geven deze vrij wanneer de vraag hoog is, waardoor de belasting op het net gelijkmatig wordt verdeeld.
 4. Betrouwbaarheid: Onze energieopslag fungeert als back-up voorziening bij uitval van conventionele bronnen, wat de betrouwbaarheid van uw elektriciteitsvoorziening waarborgt.
 5. Netoptimalisatie: Dankzij onze strategisch geplaatste opslagsystemen optimaliseren we uw netwerk voor maximale efficiëntie.
 6. Lokale oplossingen: We verminderen congestie op lokaal niveau zonder enorme netwerkupgrades.
 7. Duurzaamheid: Onze opslag van hernieuwbare energie vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en draagt bij aan een groener milieu.
 8. Flexibiliteit: Met onze opslag kunt u elektriciteit inzetten wanneer dat het meest nodig is, zelfs in tijden van netcongestie.
 9. Kostenbesparingen: Het voorkomen van netcongestie en het vergroten van de netstabiliteit betekent kostenefficiëntie voor alle betrokkenen.
 10. Toekomstbestendigheid: Energieopslag is de toekomst, vooral met de groei van hernieuwbare energie en elektrische voertuigen. Het is essentieel om netcongestie te vermijden en een veerkrachtig elektriciteitsnet te behouden.

Kies voor ProfiNRG en ervaar de voordelen van energieopslag bij netcongestie. Samen bouwen we aan een stabielere, duurzamere energietoekomst.

Stuur mij de folder:

Digitale folder Energie-opslag

We kunnen ons voorstellen dat u graag eerst wat meer informatie ontvangt. Daarom hebben we een PDF beschikbaar van onze folder (geüpdatet april 2024). Vul uw naam en e-mailadres in en u ontvangt binnen enkele seconden onze digitale folder.

Optimaliseer uw energiebeheer met onze modulaire oplossing!

ProfiNRG levert modulaire en schaalbare batterijsystemen van 200 kWh tot meer dan 100 MWh. Deze batterijsystemen worden gekoppeld aan een zogenoemde aggregator, die via balancering en capaciteitsmanagement de meeste waarde uit de batterij haalt.

batterij container

Batterij Container

Onze compacte, vloeistof-gekoelde batterijcontainers hebben een opslagcapaciteit van maar liefst 5 MWh. Deze containers bevatten batterijcellen van het type LFP, bekend om hun veiligheid en kostenefficiëntie. Dankzij hun eigen brandveiligheids- en klimaatsystemen bieden deze containers absolute zekerheid. Bovendien leveren we ze met een lange garantie en talrijke laadcycli, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw investering zichzelf terugverdient.
Power conversion system

Power Conversion Systemen

Tussen de batterijcontainers en het stroomnet bevindt zich altijd een Power Conversion System (PCS). Dit is een omvormer die wisselstroom (AC) uit het net omzet in gelijkstroom (DC), zodat deze geschikt is voor de batterijen. Ons PCS heeft zelfs een noodstroomfunctie, waardoor u toegang tot stroom behoudt, zelfs bij stroomuitval.
Energie Management Systeem

Energie Management Systeem

Het Energie Management Systeem (EMS) vormt het digitale brein van uw energiesysteem. Dit modem met bijbehorende software stuurt niet alleen de PCS en de batterijen aan, maar legt ook verbinding met uw energieleverancier en andere apparaten die slim kunnen worden aangestuurd. Denk hierbij aan laadpalen en grote apparaten waarvan u het verbruik slim kunt regelen.

Kies voor de toekomst van energiebeheer met ProfiNRG en maximaliseer uw energie-efficiëntie met onze geavanceerde oplossingen!

Professionals in Duurzame Energieprojecten: Uw Partner in Grootschalige Batterijopslag

Bent u op zoek naar een betrouwbare en deskundige partner voor uw grootschalige batterijopslagproject? Zoek niet verder; ProfiNRG staat voor u klaar. Onze experts zijn er om een oplossing te ontwerpen die perfect aansluit bij uw specifieke situatie en budget. Met ons uitgebreide netwerk van partners en leveranciers bieden wij u toegang tot de beste kwaliteit en de meest innovatieve technologieën.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Ruime projectervaring: Met jarenlange ervaring in de sector hebben we talloze succesvolle projecten afgerond, waardoor we weten hoe we uw project tot een succes kunnen maken.
 • Kennis van de regelgeving: Wij zijn op de hoogte van alle regelgeving en normen die van toepassing zijn op batterijopslag, en zorgen ervoor dat uw project aan alle vereisten voldoet.
 • Begrip van de technische en operationele aspecten: Onze experts begrijpen de technische en operationele aspecten van batterijopslag tot in de puntjes, waardoor we u de best mogelijke oplossing kunnen bieden.


Kies voor ProfiNRG en laat ons u helpen uw batterijopslagproject tot een succes te maken. Samen werken we aan een schonere, duurzamere toekomst.

Optimaliseer uw batterijopslag met onze Aggregators

Voor de aansturing van uw batterijopslag kunt u vertrouwen op verschillende partijen, zoals aggregators. Deze aggregators hebben de expertise om gedistribueerde energiebronnen zoals wind, zon en batterijen optimaal in te zetten. Ze bieden flexibiliteitsdiensten aan zowel de vraag- als de aanbodzijde van het elektriciteitsnet, wat hen een cruciale rol geeft op de energiemarkt.

Wat doet een aggregator precies?

 • Bundelen van duurzame energiebronnen: Aggregators brengen duurzame energiebronnen samen en zorgen voor een efficiënte inzet ervan.
 • Functioneren als een virtuele energiecentrale: Ze fungeren als een virtuele energiecentrale, waarbij ze de stroomproductie en -levering coördineren.
 • Verbeteren van de integratie van hernieuwbare energie: Aggregators dragen bij aan een betere integratie van hernieuwbare energiebronnen door vraag en aanbod te balanceren en energieopslagsystemen te beheren volgens de eisen van netbeheerders en TenneT.

 
Kies voor ProfiNRG en profiteer van de expertise van onze aggregators om uw energieopslag te optimaliseren. Samen werken we aan een slimmer, duurzamer energiesysteem.

Meer weten over de verschillende verdienmodellen en hoe batterijen financieel rendement kunnen leveren? 

Amanda1

Interesse?

Bij ProfiNRG koesteren we de overtuiging dat de combinatie van zonne-energieinstallaties en opslagsystemen een cruciale rol kan spelen in het realiseren van een CO2-neutrale energievoorziening. Deze krachtige combinatie stelt ons in staat om schone, hernieuwbare energie op te wekken en op te slaan voor gebruik op de momenten dat het nodig is. Hiermee verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en dragen we actief bij aan een groenere en duurzamere toekomst.

Kies voor ProfiNRG en sluit u aan bij ons streven naar een CO2-neutrale energievoorziening. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en een duurzame toekomst creëren voor komende generaties.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via amanda@profinrg.nl of bel 030-3410990. Wij denken graag met u mee in slimme oplossingen!