Batterijproject Hoofddorp

Bijdrage energietransitie

Opslagcapaciteit

2 MWh

Vergelijkbaar

met 400 kleine thuisbatterijen

Vermogenscapaciteit

1 MW

Uitgelicht

"Game-changer voor het gebruik van duurzame energie"

Voor deze klant uit Hoofddorp mocht ProfiNRG de batterij leveren en in bedrijfstellen.

De klant verteld:
Het hart van dit geavanceerde BESS-systeem is een uitgestrekt zonnepanelenveld van 5000 panelen, dat onvermoeibaar werkt om de energie van de zon overdag vast te leggen. Maar de echte magie ligt in wat er daarna gebeurt: het systeem slaat deze overtollige zonne-energie op, zodat geen kostbare zonnestraal verloren gaat.

In de nacht komt de opgeslagen energie in actie, reguleert de temperatuur van de faciliteit en laadt elektrische voertuigen op. Het is een game-changer voor het gebruik van duurzame energie. Maar de voordelen houden daar niet op: eventuele overtollige elektriciteit kan tegen een gunstig tarief terug worden gevoed naar het elektriciteitsnet, waarmee een waardevolle bijdrage wordt gevoerd aan het bredere ecosysteem van duurzame energie.

Laten we nu wat dieper ingaan op de specificaties van dit opmerkelijke systeem:

1. Omvang: De BESS is ongeveer zo groot als een grote zeecontainer, compact en efficiënt.

2. Opslagcapaciteit: Met een aanzienlijke opslagcapaciteit van 2 MWh (megawattuur) is het gelijk aan de energiecapaciteit van 400 kleine thuisbatterijen.

3. Vermogenscapaciteit: Met 1 MW (megawatt) aan vermogenscapaciteit is dit systeem een geduchte speler in het domein van duurzame energieopslag.

Deze investering is niet slechts een sprong, maar een reuzenstap voorwaarts in het streven van de klant naar duurzaamheid en het overkoepelende doel om de milieubelasting te verminderen. Het bedrijf is buitengewoon trots om het voortouw nemen naar een meer milieuvriendelijke toekomst en hoopt anderen te inspireren om hetzelfde te doen.