Aan het werk in Senegal, zonnepanelen

PROFINRG – Afrika

ProfiNRG droomt van
water op Beer Sheba

Betrokken bij Afrika

Schenk elektrotechnisch installatiemateriaal een tweede leven in Afrika

In Nederland wordt veel materiaal, bijvoorbeeld afgedankte maar nog werkende zonnepanelen en
overgebleven installatiematerialen, weggegooid. In Afrika zitten ze hier echter om te springen. Door nauwe contacten met Anco van Bergeijk en Ewien van Bergeijk (CAMA) in Senegal vindt veel van projecten overgebleven installatiemateriaal van ProfiNRG zijn weg naar Afrika. Hierdoor kunnen veilige, professionele solar installaties worden gerealiseerd, die daadwerkelijk verschil maken. Zij helpen vooral klinieken, tehuizen en scholen aan een stabiele, eigen, energievoorziening.

Inzamelen

Dus heb je restpartijen of goede gebruikte materialen, van stopcontacten, kabels (dik en dun), kabelschoenen, elektraverdeelkasten, groepenkasten tot zonnepanelen en omvormers en ook montagemateriaal of andere hulpmaterialen die nodig zijn om solarinstallaties te maken, bel +030- 341 0990 of mail naar info@profinrg.nl. Grote partijen kunnen door vrijwilligers van Anco worden opgehaald.

Bert van Woudenberg

Tweede leven voor zonnepanelen in Afrika

Uitdagend project

Bert: “Op dit moment ben ik in Senegal op bezoek bij Anco en Ewien van Bergeijk om te helpen bij de installatie van kleinschalige off-grid solarsystemen met batterijopslag voor de nacht. Dit is bestemd voor scholen, klinieken, waterpompen etc. Er zijn een aantal panelen van een PV-installatie na een brand in een bedrijfspand onherstelbaar beschadigd. Omdat niemand kon garanderen dat de overige panelen nog goed zijn, moest alles worden vernietigd. Uiteindelijk hebben we ze kunnen overtuigen om de goede panelen aan Afrika te mogen doneren. Daar zijn wij, maar zeker de mensen in Afrika heel blij mee. Als u nog eens een partij van dit soort panelen, elektra-verdelers of batterijen tegenkomt, neem dan contact met mij op. Ik zal dan zorgen dat ze goed besteed gaan worden.”

Bert van Woudenberg, maart 2022

Help je mee?

ProfiNRG droomt van 24/7 water op Beer Sheba

Het 10 jarig bestaan van ProfiNRG (2022) viel in 2022 samen met het 10 jarig bestaan van het project Beer Sheba in Senegal. Voor ons aanleiding om dit project extra in het zonnetje te zetten. Mede daarom gingen onze collega’s van marketing & communicatie naar Senegal om daar de projecten te bezoeken waar o.a. onze gebruikte/restpartij zonnepanelen en omvormers naartoe gaan.

Daarnaast hebben we in plaats van de gebruikelijke cadeau’s gevraagd om een financiele bijdragen voor een  batterijopslagsysteem. Met dit batterijsysteem kunnen ze de opgewekte stroom van overdag, inzetten voor de sproei-installatie ’s nachts. Hierdoor heeft de bodem voldoende tijd om het water op te nemen, voor het verdampt. Zo besparen ze dus veel kostbaar grondwater.

Bekijk het filmpje en krijg een indruk van dit mooie project.

Video afspelen
Video afspelen

Burkina Faso 2019

ProfiNRG spreidt vleugels uit naar Afrika

ProfiNRG heeft een reeks zonnepaneelprojecten in Afrika gerealiseerd. Directeur Bert van Woudenberg is in Burkina Faso geweest om daar mee te helpen met de realisatie van een aantal pv-projecten.

Van Woudenberg: ‘Ik ben blij dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan een aantal zonnepaneel projecten in Burkina Faso. Het was een geweldige ervaring om met een aantal lokale mensen, onder leiding van Anco van Bergeijk, samen te werken. We hebben hier een aantal radiostations en een school van zonnepanelen en accusystemen voorzien, zodat deze installaties volledig standalone kunnen draaien. Met materiaal van ProfiNRG en mankracht van Van Beusekom Harmelen zijn hier mooie dingen gebeurd met dankbare mensen als eindresultaat.’