Meer weten over ProfiNRG?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Bouw zonnepark arnhem van start

De eerste palen zijn geslagen en daarmee is de bouw gestart van Zonnepark Koningspleij in Arnhem. Naar verwachting zal de bouw voorjaar 2022 zijn afgerond. Het zonnepark zal zo’n 3.500 huishoudens van stroom gaan voorzien. Via het Nederlandse energiebedrijf  Greenchoice wordt deze groene stroom ingezet op het nabijgelegen IPKW terrein. Een grote stap in de verduurzaming van Arnhem. Verduurzamen start natuurlijk al bij de bouw van het park. Door grotendeels elektrisch materieel te gebruiken wordt de uitstoot van stikstof geminimaliseerd.

Voor de ontwikkeling van het park langs de Pleijroute (N325) werkt Gemeente Arnhem samen met Sunvest Ontwikkeling. Sunvest ontwikkelt Natuurlijke Zonneparken, dit zijn parken die duurzame energie leveren én een bijdrage leveren aan het verbeteren van de lokale biodiversiteit. Samen met lokale ondernemers zal Sunvest zorgen voor bijenkorven, insectenhotels en geschikte beplanting rondom de zonnepanelen van het Zonnepark. Door de natuurlijke inpassing in het landschap, valt Zonnepark Koningspleij Arnhem straks nauwelijks op.

Zonnepark Koningspleij Arnhem is er voor en door Arnhem. Zo hebben inwoners van de gemeente Arnhem via crowdfunding mede bijgedragen aan de totstandkoming van het park.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het zonnepark kan via www.sunvest.nl/zonnepark-koningspleij.

Delen: