Meer weten over ProfiNRG?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Cable Pooling Zonnepark Langstraat Zon in bedrijf genomen

Na een ontwikkel- en testperiode van 9 maanden heeft Eneco akkoord gegeven om de vermogensregeling op middenspanning bij LangstraatZon in Waalwijk in bedrijf te nemen.

Het zonnepark is gebouwd op een oude vuilstort en maakt gebruik van de netaansluiting van een windpark van Eneco. De vermogensregeling is zo ingesteld dat het zonnepark bij harde wind direct wordt terug geregeld. Bij weinig wind wordt de complete productiecapaciteit van het zonnepark aangewend. Hierdoor maken het wind- en zonnepark gezamenlijk optimaal gebruik van de beperkte capaciteit op het net.
 
De regeling is opgebouwd uit meetspoelen (op middenspanning) en een door ProfiNRG geprogrammeerde PLC. Op een dashboard is real-time de productie van het zon- en windpark te zien en kan de vermogensregeling op afstand worden aangepast. “Uitdaging in dit project was de snelheid en nauwkeurigheid van de meting en regeling. Dat hebben we nu perfect onder de knie.” aldus Projectmanager Martijn Feteris van ProfiNRG. Een mooi resultaat zo aan het einde van het jaar!

Tot slot wenst het hele team van ProfiNRG u fijne kerstdagen!

Waalwijk cable pooling
Delen: