boerderij met zonnepanelen

PROFINRG – INNOVATIE

Innovatieve
oplossingen

Batterijen

Energieopslag in batterijen biedt u diverse voordelen in combinatie met uw zonne-installatie. De mogelijkheden voor een batterij bij een zonnedak zijn veelzijdig. Ook kunnen batterijen op verschillende manier het rendement van uw zonnepark vergroten. Zo kunnen ze tijdelijk energie opslaan als het zonnepark meer energie produceert dan er door de netaansluiting past (peakshaving).

Waterstof

De unieke eigenschappen van waterstof zijn onder andere dat zowel de productie als het verbruik geheel CO2 vrij kan en het voor een lange tijd opgeslagen kan worden zonder energie- verlies. Daarnaast kan het via de bestaande gasinfrastructuur getransporteerd kan worden. Groene waterstof kan gemaakt worden door met groene stroom water (H2O) te splitsen in waterstof (H2) en zuurstof (O2). Vervolgens kan het als gas worden gebruikt in ketels, als grondstof gebruikt worden in de industrie, of terug worden omgezet in elektriciteit middels een brandstofcel.

Kassen

Een kas heeft een constructie die in de basis niet bedacht is om er een PV-systeem op te leggen. ProfiNRG heeft een innovatief montagesysteem ontwikkeld, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de aanwezige constructie. Het glas wordt verwijderd en de zonnepanelen worden in het door ons ontwikkelde profielsysteem geschoven, dat op de bestaande roeven wordt gemonteerd. Dit zorgt voor een degelijke constructie, waarvan de bouwkosten heel gunstig uitvallen.

Zon op water

Nederland is zeer waterrijk. Naast mooie recreatieplassen en natuurrijke meren hebben we ook veel oppervlaktewater met een meer industriële achtergrond. Zoals zandwinplassen of een waterreservoir. Op dat soort water kun je prima een drijvend zonnepark plaatsen. Zo’n park levert relatief veel zonnestroom, door de extra waterreflectie en de natuurlijke koeling van de panelen, waardoor ze beter werken. Het zonne-eiland ligt vaak ver uit het zicht, is altijd laag gebouwd en biedt veel aanknopingspunten om de biodiversiteit in zo’n plas te verbeteren. Tenslotte offer je geen kostbare landbouwgrond op, iets wat wij met ons agrarische hart toejuichen.

Zon en agro

Een bijzondere vorm van een zonnepark is Zon met Agro. Wilt u nog jaren vooruit met uw bedrijf en zoekt u daarnaast naar stabiele, extra inkomstenbronnen? Misschien heeft u ooit al zonnepanelen overwogen, maar wilt u niet dat dit ten koste gaat van uw huidige bedrijfsvoering. In dat geval is de ontwikkeling van verticale zonnepanelen of een overkapping over uw fruitbomen zeer interessant voor u. Zo kunt u gewoon blijven boeren én tegelijk de zon voor u laten werken.

Energiemanagement

Een Energie Management systeem (EMS) biedt de oplossing voor bedrijven die hun opgewekte zonne-energie niet kwijt kunnen op het net. Het EMS zorgt ervoor dat uw stroomverbruik zoveel mogelijk gelijktijdig plaatsvindt met de momenten dat u energie opwekt. Dit kan door machines aan te zetten, heftrucks, auto’s of batterijen op te laden, of uw warm water voorraad op temperatuur te brengen.

Cable pooling

Heeft u reeds een windinstallatie en overweegt u ook een zonne-installatie te realiseren? Of denkt u aan het realiseren van een gecombineerde zonne- en windinstallatie? Dan komen wij graag in contact met u. De combinatie zon en wind betekent een groot voordeel in kosten, omdat in veel gevallen gebruik gemaakt kan worden van dezelfde netaansluiting, bekabeling en transformator (cable pooling). Een ander voordeel van de combinatie zon en wind op dezelfde aansluiting is dat er geen beperkende bepalingen van netwerkbeheerders zijn. Mocht er een probleem met netcongestie zijn dan heeft dat geen effect op de toekenning van subsidie.

Laadpalen en laadpleinen

Laadpleinen vormen de ideale combinatie voor de opwek van zonne-energie, en het directe verbruik van deze stroom door elektrische auto’s en vrachtauto’s. Daarbij bieden laadstations een goede extra service voor uw klanten.