Meer weten over ProfiNRG?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Open energiedag 11 september: kom kijken bij zonnepark langstraatzon

Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag georganiseerd: op 11 september kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Ook zonnepark LangstraatZon in Waalwijk opent die zaterdag de deuren voor het publiek.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open. Ook in Waalwijk kunnen bezoekers terecht, bij Zonnepark LangstraatZon. Meer informatie is te vinden op Daarkrijgjeenergievan.nl

Over Zonnepark Langstraat Zon Waalwijk

Langstraat Zon Coöperatie U.A is een burgerinitiatief met als doel: het opwekken van zonne-energie in de gemeente Waalwijk, samen met inwoners, bedrijven en verenigingen in de gemeente. Op het Ecopark van de gemeente Waalwijk realiseert ProfiNRG een zonnepark met in totaal 15.610 zonnepanelen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het plaatsen van de zonnepanelen. Half oktober hopen we het zonnestroomsysteem draaiend te hebben. De totale capaciteit van dit systeem komt uit op 5.853,75 kWp, vergelijkbaar met het verbruik van 1.600 huishoudens.

 

Praktische informatie

Het zonnepark aan de Gansoyenseweg 20 in Waalwijk kan tussen 11.00 en 15.00 uur worden bezocht. Er zullen voortdurend rondleidingen gegeven worden over het zonnepark. Verder is er een springkussen aanwezig voor de kinderen en een frietkar voor de lekkere trek (tot 13.30 uur). Uiteraard is er ook voor koffie en thee gezorgd. We zien u graag zaterdag in Waalwijk!

opendag uitnodiging algemeen 300x138 1

Locatie: Gansoyenseweg 20 in Waalwijk

Parkeren: Hazardweg Waalwijk, zie de parkeerwachters.

Tijd: 11.00 – 15.00 uur

Let op: vanaf de parkeerplaats is het zo’n 700 meter lopen.

Lees ook: Plan zonnepark in Waalwijk haalt de eindstreep: een deken van 15.428 zonnepanelen

Delen: