Bijdrage energietransitie

Capaciteit

860 zonnepanelen

Productie

290 kWp

CO2 reductie

101200 kg CO2 besparing

Uitgelicht

Tuincentrum Andijk

De keuze van ZwartGroen voor ProfiNRG

‘De prijs, de kwaliteit en het verhaal vormden de doorslag’

“Het dak van ons bedrijfspand lag tot enkele jaren geleden vol met asbest. Er zat een kostbare sanering aan te komen, wist ik. Om die ingreep rendabel te maken, zocht ik naar een combinatie van nieuwe dakplaten en zonnepanelen. Verder wilde ik het woord ‘groen’ in onze bedrijfsnaam meer invulling geven en zonnepanelen sluiten naadloos aan bij die doelstelling. Daarnaast verduurzamen we ons assortiment stapje voor stapje.

Uiteraard benaderde ik meerdere partijen en al vrij snel kwam ProfiNRG uit de bus als beste aanbieder. De prijs, de kwaliteit en het verhaal vormden de doorslag. Ik vond de specialistische adviezen van ProfiNRG heel waardevol. Dat gaf me als klant veel vertrouwen.


Het systeem draait sinds mei 2020 volledig naar wens. Met de 860 panelen wekken we 220.000 kWh op, waarvan we zelf 30 kWh verbruiken. De overige 190.000 kWh vloeit terug naar het net. Bij zo’n project gaat er ook wel eens iets mis. Zo hadden wij twee omvormers die teveel lawaai maakten. ProfiNRG pakte onze klacht hierover goed op en ging direct aan de slag met een oplossing. Dat vond ik heel prettig, zodat ik al mijn energie in ons bedrijf kan steken.”

Edwin Winter, eigenaar ZwartGroen leverancier van agri- en tuinproducten