batterijcontainers

Baas over eigen energie

met een batterijcontainer

Een batterijcontainer, ook wel bekend als een energieopslagsysteem of batterijopslagsysteem, is een container waarin grote batterijen zijn geïnstalleerd voor het opslaan van energie. Deze containers spelen een cruciale rol in de moderne energie-infrastructuur, vooral met de toenemende focus op hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie.

Hoe werkt een batterijcontainer?

Batterijcontainers worden voornamelijk gebruikt om overtollige energie op te slaan die wordt opgewekt tijdens periodes van lage vraag of hoge productie. Bijvoorbeeld, zonne-energie kan alleen worden geproduceerd wanneer de zon schijnt, en windenergie is afhankelijk van de wind. Deze bronnen produceren vaak meer energie dan onmiddellijk nodig is. Met een batterijcontainer kan deze overtollige energie worden opgeslagen en later worden gebruikt wanneer de vraag hoger is of de productie lager. Dit helpt bij het balanceren van het elektriciteitsnet en zorgt voor een stabiele energievoorziening.

Daarnaast worden batterijcontainers vaak ingezet in gebieden met beperkte toegang tot een stabiel elektriciteitsnet, zoals afgelegen of landelijke gebieden. Ze kunnen ook dienen als noodstroomvoorziening voor kritieke infrastructuur zoals ziekenhuizen, datacenters en communicatiecentra

 

Batterijsysteem

ProfiNRG biedt modulaire en schaalbare batterijsystemen, variërend van 200 kWh tot meer dan 200 MWh. Deze batterijsystemen worden gekoppeld aan een aggregator die door middel van capaciteitsmanagement en balancering de maximale waarde uit de batterijen haalt.

Laadpaal i.c.m. andere technologieën.

Door uw zonne-installatie te combineren met andere technologieën is het mogelijk om meer rendement uit uw installatie te halen. ProfiNRG onderzoekt de mogelijkheden graag voor u. We controleren daarbij of er goede combinaties te maken zijn met:

  • Energie Management
  • Batterijen
  • Waterstof
  • Laadpalen

Optimaliseer uw energiebeheer met onze modulaire oplossing!

ProfiNRG levert modulaire en schaalbare batterijsystemen van 200 kWh tot meer dan 100 MWh. Deze batterijsystemen worden gekoppeld aan een zogenoemde aggregator, die via balancering en capaciteitsmanagement de meeste waarde uit de batterij haalt.

batterij container

Batterij Container

Onze compacte, vloeistof-gekoelde batterijcontainers hebben een opslagcapaciteit van maar liefst 5 MWh. Deze containers bevatten batterijcellen van het type LFP, bekend om hun veiligheid en kostenefficiëntie. Dankzij hun eigen brandveiligheids- en klimaatsystemen bieden deze containers absolute zekerheid. Bovendien leveren we ze met een lange garantie en talrijke laadcycli, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw investering zichzelf terugverdient.
Power conversion system

Power Conversion Systemen

Tussen de batterijcontainers en het stroomnet bevindt zich altijd een Power Conversion System (PCS). Dit is een omvormer die wisselstroom (AC) uit het net omzet in gelijkstroom (DC), zodat deze geschikt is voor de batterijen. Ons PCS heeft zelfs een noodstroomfunctie, waardoor u toegang tot stroom behoudt, zelfs bij stroomuitval.
Energie Management Systeem

Energie Management Systeem

Het Energie Management Systeem (EMS) vormt het digitale brein van uw energiesysteem. Dit modem met bijbehorende software stuurt niet alleen de PCS en de batterijen aan, maar legt ook verbinding met uw energieleverancier en andere apparaten die slim kunnen worden aangestuurd. Denk hierbij aan laadpalen en grote apparaten waarvan u het verbruik slim kunt regelen.

Kies voor de toekomst van energiebeheer met ProfiNRG en maximaliseer uw energie-efficiëntie met onze geavanceerde oplossingen!

foto van Luco Brouwer

Interesse?

Bij ProfiNRG koesteren we de overtuiging dat de combinatie van zonne-energieinstallaties en opslagsystemen een cruciale rol kan spelen in het realiseren van een CO2-neutrale energievoorziening. Deze krachtige combinatie stelt ons in staat om schone, hernieuwbare energie op te wekken en op te slaan voor gebruik op de momenten dat het nodig is. Hiermee verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en dragen we actief bij aan een groenere en duurzamere toekomst.

Kies voor ProfiNRG en sluit u aan bij ons streven naar een CO2-neutrale energievoorziening. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en een duurzame toekomst creëren voor komende generaties.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via sales@profinrg.nl of bel 030 - 3410990. Wij denken graag met u mee in slimme oplossingen! 

Energieopslagsystemen

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eius tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.

Verbeter de wereld met hernieuwbare energie