Professionals in Duurzame Energieprojecten: Uw Partner in Grootschalige Batterijopslag

Bent u op zoek naar een betrouwbare en deskundige partner voor uw grootschalige batterijopslagproject? Zoek niet verder; ProfiNRG staat voor u klaar. Onze experts zijn er om een oplossing te ontwerpen die perfect aansluit bij uw specifieke situatie en budget. Met ons uitgebreide netwerk van partners en leveranciers bieden wij u toegang tot de beste kwaliteit en de meest innovatieve technologieën.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Ruime projectervaring: Met jarenlange ervaring in de sector hebben we talloze succesvolle projecten afgerond, waardoor we weten hoe we uw project tot een succes kunnen maken.
  • Kennis van de regelgeving: Wij zijn op de hoogte van alle regelgeving en normen die van toepassing zijn op batterijopslag, en zorgen ervoor dat uw project aan alle vereisten voldoet.
  • Begrip van de technische en operationele aspecten: Onze experts begrijpen de technische en operationele aspecten van batterijopslag tot in de puntjes, waardoor we u de best mogelijke oplossing kunnen bieden.


Kies voor ProfiNRG en laat ons u helpen uw batterijopslagproject tot een succes te maken. Samen werken we aan een schonere, duurzamere toekomst.

energieopslag utility
Bron: Gantner Instruments

Optimaliseer uw batterijopslag met onze Aggregators

Voor de aansturing van uw batterijopslag kunt u vertrouwen op verschillende partijen, zoals aggregators. Deze aggregators hebben de expertise om gedistribueerde energiebronnen zoals wind, zon en batterijen optimaal in te zetten. Ze bieden flexibiliteitsdiensten aan zowel de vraag- als de aanbodzijde van het elektriciteitsnet, wat hen een cruciale rol geeft op de energiemarkt.

Wat doet een aggregator precies?

  • Bundelen van duurzame energiebronnen: Aggregators brengen duurzame energiebronnen samen en zorgen voor een efficiënte inzet ervan.
  • Functioneren als een virtuele energiecentrale: Ze fungeren als een virtuele energiecentrale, waarbij ze de stroomproductie en -levering coördineren.
  • Verbeteren van de integratie van hernieuwbare energie: Aggregators dragen bij aan een betere integratie van hernieuwbare energiebronnen door vraag en aanbod te balanceren en energieopslagsystemen te beheren volgens de eisen van netbeheerders en TenneT.

 
Kies voor ProfiNRG en profiteer van de expertise van onze aggregators om uw energieopslag te optimaliseren. Samen werken we aan een slimmer, duurzamer energiesysteem.

Meer weten over de verschillende verdienmodellen en hoe batterijen financieel rendement kunnen leveren? 

Optimaliseer uw energiebeheer met onze geïntegreerde energieoplossing!

ProfiNRG levert een batterij-energieopslagsysteem dat kan worden geïntegreerd met het Power Conversion Systeem. Deze batterijsystemen zijn via een SCADA-systeem gekoppeld aan een aggregator, die door middel van balancering en capaciteitsbeheer de meeste waarde uit de batteri haalt. 

batterij container

Batterij Container

ProfiNRG levert een containersysteem voor energieopslag met vloeistof-koeling, variërend tussen 3,42 MWh en 5,015 MWh. Het systeem kan worden opgeschaald naar 10MWh of zelfs boven de 100MWh. Bij maximaal 2 cycli (opladen + ontladen) per dag kan de levensduur van het batterij-energieopslagsysteem (BESS) 7000 cycli bereiken, waarbij ongeveer 70% SOH overblijft. De belangrijkste activiteiten waar BESS aan deelneemt kunnen worden gedefinieerd als Energy Trading (Day-ahead, Intraday & Imbalance market) en Energy Service (FCR, aFRR).
Power conversion system

Power Conversion Systemen

Tussen de batterijcontainers en het stroomnet bevindt zich altijd een Power Conversion System (PCS). Dit is een omvormer die wisselstroom (AC) uit het net omzet in gelijkstroom (DC), zodat deze geschikt is voor de batterijen. Ons PCS heeft zelfs een noodstroomfunctie, waardoor u toegang tot stroom behoudt, zelfs bij stroomuitval.
Energie Management Systeem

Energie Management Systeem

Het Energie Management Systeem (EMS) vormt het digitale brein van uw energiesysteem. Dit modem met bijbehorende software stuurt niet alleen de PCS en de batterijen aan, maar legt ook verbinding met uw energieleverancier en andere apparaten die slim kunnen worden aangestuurd. Denk hierbij aan laadpalen en grote apparaten waarvan u het verbruik slim kunt regelen.

Kies voor de toekomst van energiebeheer met ProfiNRG en maximaliseer uw energie-efficiëntie met onze geavanceerde oplossingen!

Amanda

Interesse?

Bij ProfiNRG koesteren we de overtuiging dat de combinatie van zonne-energieinstallaties en opslagsystemen een cruciale rol kan spelen in het realiseren van een CO2-neutrale energievoorziening. Deze krachtige combinatie stelt ons in staat om schone, hernieuwbare energie op te wekken en op te slaan voor gebruik op de momenten dat het nodig is. Hiermee verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en dragen we actief bij aan een groenere en duurzamere toekomst.

Kies voor ProfiNRG en sluit u aan bij ons streven naar een CO2-neutrale energievoorziening. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en een duurzame toekomst creëren voor komende generaties.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via amanda@profinrg.nl of bel 030 - 3410990. Wij denken graag met u mee in slimme oplossingen!