Bijdrage energietransitie

Capaciteit

20.500 zonnepanelen

Productie

6,6 mWp vermogen

CO2 reductie

2.884.200 kg CO2 besparing

Uitgelicht

Cable Pooling LangstraatZon, Waalwijk

Na een ontwikkel- en testperiode van 9 maanden heeft Eneco akkoord gegeven om de vermogensregeling op middenspanning bij LangstraatZon in Waalwijk in bedrijf te nemen.
 
Het zonnepark is gebouwd op een oude vuilstort en maakt gebruik van de netaansluiting van een Windpark van Eneco. De vermogensregeling is zo ingesteld dat het zonnepark bij harde wind direct wordt terug geregeld. Bij weinig wind wordt de complete productiecapaciteit van het #zonnepark aangewend. Hierdoor maken het wind- en zonnepark gezamenlijk optimaal gebruik van de beperkte capaciteit op het net.
 
De regeling is opgebouwd uit meetspoelen (op middenspanning) en een door ProfiNRG geprogrammeerde PLC. Op een dashboard is real-time de productie van het zon- en windpark te zien en kan de vermogensregeling op afstand worden aangepast. “Uitdaging in dit project was de snelheid en nauwkeurigheid van de meting en regeling. Dat hebben we nu perfect onder de knie.” aldus Projectmanager Martijn Feteris van ProfiNRG. Een mooi resultaat zo aan het einde van het jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *