Energieopslag: Neem uw energiebeheer in eigen hand

Grootschalige batterijsystemen maken het mogelijk om (duurzame) energie op te slaan en weer af te tappen wanneer dat nodig is.
Aggregators brengen vraag en aanbod op de elektriciteitsmarkt bij
elkaar, door te handelen op de Nederlandse energiemarkten. Dat is met name interessant voor eigenaren van grotere netaansluitingen (>630kVA), vanwege schaalvoordelen.

Een batterijsysteem kan bijdragen aan een duurzame energievoorziening. Door de opslag van energie uit hernieuwbare energiebronnen, dragen batterijen bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot van kolen en gascentrales. Batterijen vervullen hiermee een essentiële rol in de energietransitie.

ProfiNRG helpt u graag met uw energiebeheer door levering van batterijen, zonnepanelen en energiemanagementsystemen.

Bel Luco 06 829 795 76 voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Stuur mij de folder:

Digitale folder Energie-opslag

We kunnen ons voorstellen dat u graag eerst wat meer informatie ontvangt. Daarom hebben we een PDF beschikbaar van onze folder. Vul uw naam en e-mailadres in en u ontvangt binnen enkele seconden onze digitale folder.

Professionals in duurzame energieprojecten

Wij bieden u de best mogelijke oplossing voor uw energieopslagbehoefte. Dankzij onze ruime projectervaring, onze kennis van de regelgeving en ons begrip van de technische en operationele aspecten van batterijopslag maken wij uw project tot een succes.


Ons team van experts ontwerpt een oplossing die naadloos aansluit bij uw specifieke situatie en budget. Wij hebben een uitgebreid netwerk van partners en leveranciers, waardoor wij u de beste kwaliteit en de meest innovatieve technologieën kunnen bieden. Als u op zoek bent naar een betrouwbare en deskundige partner voor uw grootschalige batterijopslagproject, dan is ProfiNRG de perfecte keuze.

Onze modulaire Oplossing

ProfiNRG levert modulaire en schaalbare batterijsystemen van 200 kWh tot meer dan 100 MWh. Deze batterijsystemen worden gekoppeld aan een zogenoemde aggregator, die via balancering en capaciteitsmanagement de meeste waarde uit de batterij haalt.

batterij container

Batterij Container

Onze compacte, vloeistofgekoelde batterijcontainers kunnen 3,4 MWh aan energie opslaan. De containers bevatten batterijcellen van het type LFP, dat bekend staat om zijn veiligheid en lage kosten. De containers hebben hun eigen brandveiligheid en klimaatsysteem. We leveren deze containers met een lange garantie en vele laadcycli, zodat u er zeker van bent dat u uw investering kunt terugverdienen.
Power conversion system

Power Conversion Systemen

Tussen de batterijcontainers en het stroomnet zit altijd een Power Conversion System (PCS): een omvormer die de wisselstroom (AC) uit het net kan omzetten in gelijkstroom (DC), zodat deze geschikt is voor de batterij. Ons PCS heeft een noodstroomfunctie, zodat u ook over stroom kunt beschikken als het elektriciteitsnet uitvalt.
Energie Management Systeem

Energie Management Systeem

Het Energie Management Systeem (EMS) is het digitale hart van uw energiesysteem. Dit is een modem met software die, naast het aansturen van de PCS en de batterij, ook zorgt voor de verbinding met uw energieleverancier en andere apparatuur die aangestuurd kan worden. Denk hier bijvoorbeeld aan laadpalen of grote apparaten waarvan u het verbruik slim kunt sturen.

De rol van Aggregators

Er zijn verschillende partijen die u kunt contracteren voor de aansturing van uw batterij. Deze partijen (aggregators) spelen een belangrijke rol op de energiemarkt door de inzet van gedistribueerde energiebronnen (wind/zon/batterijen) te optimaliseren. Aggregators leveren zowel aan de vraag- als aanbodzijde flexibiliteitsdiensten aan het net. Zij bundelen duurzame energiebronnen en functioneren als een virtuele energiecentrale. Aggregators helpen bij een betere integratie van hernieuwbare energiebronnen door vraag en aanbod van energie en energieopslageenheden te leveren die voldoen aan de eisen van de netbeheerders en TenneT. Aggregators vervullen een essentiële taak door het net te optimaliseren en te balanceren. Zij fungeren als noodzakelijke schakel tussen energiebronnen en een groot aantal verbruikers.

Meer weten over de verschillende verdienmodellen en hoe batterijen financieel rendement kunnen leveren? 

foto van Luco Brouwer

Spreekt onze oplossing u aan

Interesse?

“Wij zijn ervan overtuigd dat zonne-energieinstallaties in combinatie met opslagsystemen een doorslaggevende bijdrage kunnen leveren aan een CO2-neutrale energievoorziening.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via sales@profinrg.nl of bel 030 - 26 58 512. Wij denken graag met u mee. Volg ons ook op LinkedIn