Zuidbroek, groningen zonnepark met energieopslag in de vorm van batterijcontainers

Beheer uw eigen energievoorziening

Ontdek de kracht van energieopslag

Grootschalige batterijsystemen bieden de mogelijkheid om energie op te slaan en te gebruiken wanneer u dat wilt, zelfs van hernieuwbare bronnen. Deze batterijen dragen bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot van traditionele energiebronnen zoals kolen- en gascentrales. Batterijsystemen vormen daardoor een duurzame energieoplossing die een cruciale rol speelt in de energietransitie.

ProfiNRG staat voor u klaar om uw energiebeheer te optimaliseren met hoogwaardige batterijsystemen, zonnepanelen en energiebeheersystemen. Laat ons u helpen uw energiedoelen te realiseren en uw ecologische voetafdruk te verkleinen!

Voor lithiumbatterijen en -accu’s gelden de veiligheidsrichtlijnen PGS 37-1 en PGS 37-2. ProfiNRG voldoet aan beiden.

Netcongestie problemen oplossen achter de meter

 1. Optimalisatie
  Door slim gebruik te maken van energie binnen uw bedrijf, kunt u extra ruimte creëren op uw
  bestaande aansluiting. Dit omvat het verminderen van piekverbruik en het spreiden van elektrici-
  teitsverbruik. Denk aan het aanpassen van processen of het slim laden van elektrische voertuigen.
 2. Opwek en opslag
  Naast het optimaliseren van uw energieverbruik, is het ook zinvol om te kijken naar mogelijkheden
  aan de opwekkingskant. Overweeg het toevoegen van energieopslag om pieken af te vlakken en uw
  duurzaam opgewekte energie op een ander moment van de dag (wanneer de stroomprijs hoger is) terug te
  leveren, of te gebruiken.
 3. Groene energie delen
  Overweeg om duurzaam opgewekte energie te delen met naburige wijken of bedrijven. Zo kun je bijvoorbeeld laadpalen met load balancing inzetten om je voertuig op te laden wanneer er voldoende stroom beschikbaar is. Dit kan helpen om de belasting op het elektriciteitsnet te verminderen.

Hoe batterijen financieel rendement leveren

 

Een batterij kan op verschillende manieren voordeel opleveren. Voor een optimaal rendement uit een investering in batterijen worden verschillende verdienmodellen gecombineerd.

 1. Energiehandel
 2. Congestiemarkt
 3. Balanceringsmarkt
 4. Capaciteitstekort van uw netaansluiting

 

 

Beslismomenten om batterijopslag in te zetten

Stuur mij de folder:

Digitale folder Energie-opslag

We kunnen ons voorstellen dat u graag eerst wat meer informatie ontvangt. Daarom hebben we een PDF beschikbaar van onze folder (geüpdatet april 2024). Vul uw naam en e-mailadres in en u ontvangt binnen enkele seconden onze digitale folder.

Optimaliseer uw energiebeheer met onze modulaire oplossing!

ProfiNRG levert modulaire en schaalbare batterijsystemen van 200 kWh tot meer dan 100 MWh. Deze batterijsystemen worden gekoppeld aan een zogenoemde aggregator, die via balancering en capaciteitsmanagement de meeste waarde uit de batterij haalt.

batterij container

Batterijcontainer

Onze compacte, vloeistof-gekoelde batterijcontainers hebben een opslagcapaciteit van maar liefst 5 MWh. Deze containers bevatten batterijcellen van het type LFP, bekend om hun veiligheid en kostenefficiëntie. Dankzij hun eigen brandveiligheids- en klimaatsystemen bieden deze containers absolute zekerheid. Bovendien leveren we ze met een lange garantie en talrijke laadcycli, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw investering zichzelf terugverdient.
Power conversion system

Power Conversion Systemen

Tussen de batterijcontainers en het stroomnet bevindt zich altijd een Power Conversion System (PCS). Dit is een omvormer die wisselstroom (AC) uit het net omzet in gelijkstroom (DC), zodat deze geschikt is voor de batterijen. Ons PCS heeft zelfs een noodstroomfunctie, waardoor u toegang tot stroom behoudt, zelfs bij stroomuitval.
Energie Management Systeem

Energie Management Systeem

Het Energie Management Systeem (EMS) vormt het digitale brein van uw energiesysteem. Dit modem met bijbehorende software stuurt niet alleen de PCS en de batterijen aan, maar legt ook verbinding met uw energieleverancier en andere apparaten die slim kunnen worden aangestuurd. Denk hierbij aan laadpalen en grote apparaten waarvan u het verbruik slim kunt regelen.

Kies voor de toekomst van energiebeheer met ProfiNRG en maximaliseer uw energie-efficiëntie met onze geavanceerde oplossingen!

Professionals in Duurzame Energieprojecten: Uw Partner in Grootschalige Batterijopslag

Bent u op zoek naar een betrouwbare en deskundige partner voor uw grootschalige batterijopslagproject? Zoek niet verder; ProfiNRG staat voor u klaar. Onze experts zijn er om een oplossing te ontwerpen die perfect aansluit bij uw specifieke situatie en budget. Met ons uitgebreide netwerk van partners en leveranciers bieden wij u toegang tot de beste kwaliteit en de meest innovatieve technologieën.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Ruime projectervaring: Met jarenlange ervaring in de sector hebben we talloze succesvolle projecten afgerond, waardoor we weten hoe we uw project tot een succes kunnen maken.
 • Kennis van de regelgeving: Wij zijn op de hoogte van alle regelgeving en normen die van toepassing zijn op batterijopslag, en zorgen ervoor dat uw project aan alle vereisten voldoet.
 • Begrip van de technische en operationele aspecten: Onze experts begrijpen de technische en operationele aspecten van batterijopslag tot in de puntjes, waardoor we u de best mogelijke oplossing kunnen bieden.


Kies voor ProfiNRG en laat ons u helpen uw batterijopslagproject tot een succes te maken. Samen werken we aan een schonere, duurzamere toekomst.

Hoe energieopslag werkt

Voor de aansturing van uw batterijopslag kunt u vertrouwen op verschillende partijen, zoals aggregators. Deze aggregators hebben de expertise om gedistribueerde energiebronnen zoals wind, zon en batterijen optimaal in te zetten. Ze bieden flexibiliteitsdiensten aan, aan zowel de vraag- als de aanbodzijde van het elektriciteitsnet, wat hen een cruciale rol geeft op de energiemarkt.

Wat doet een aggregator precies?

 • Bundelen van duurzame energiebronnen: Aggregators brengen duurzame energiebronnen samen en zorgen voor een efficiënte inzet ervan.
 • Functioneren als een virtuele energiecentrale: Ze fungeren als een virtuele energiecentrale, waarbij ze de stroomproductie en -levering coördineren.
 • Verbeteren van de integratie van hernieuwbare energie: Aggregators dragen bij aan een betere integratie van hernieuwbare energiebronnen door vraag en aanbod te balanceren en energieopslagsystemen te beheren volgens de eisen van netbeheerders en TenneT.

 
Kies voor ProfiNRG en profiteer van de expertise van onze aggregators om uw energieopslag te optimaliseren. Samen werken we aan een slimmer, duurzamer energiesysteem.

Meer weten over de verschillende verdienmodellen en hoe batterijen financieel rendement kunnen leveren? 

Amanda1

Interesse?

Bij ProfiNRG koesteren we de overtuiging dat de combinatie van zonne-energieinstallaties en opslagsystemen een cruciale rol kan spelen in het realiseren van een CO2-neutrale energievoorziening. Deze krachtige combinatie stelt ons in staat om schone, hernieuwbare energie op te wekken en op te slaan voor gebruik op de momenten dat het nodig is. Hiermee verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en dragen we actief bij aan een groenere en duurzamere toekomst.

Kies voor ProfiNRG en sluit u aan bij ons streven naar een CO2-neutrale energievoorziening. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en een duurzame toekomst creëren voor komende generaties.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via amanda@profinrg.nl of bel 030-3410990. Wij denken graag met u mee in slimme oplossingen!